Aro 10.0 Super Rally

Posted: 28/08/2010 by Cristian Burac in Aro, Automobile
Etichete:, , , , , , , , , ,

În spatele carcasei din fibră de sticlă, iniţial, maşina a avut motor de Ford de 3 litri, dar acesta a fost schimbat cu unul de Toyota de 3,4 litri V6 cu injecţie electronică pe benzină. Schimbarea propulsorului a dus la creşterea performanţelor, motorul Toyota oferind un cuplu motor de 350 Nm şi o putere maximă de 207 CP. Maşina nu beneficiază tot timpul de tracţiune permanentă, cutia de viteze cu cinci trepte şi cea de transfer cu comandă mecanică fiind tot de provenienţă Toyota. Diferenţialele faţă/spate provin de pe un ARO 24, dar au suferit o serie de modificări, specifice automobilelor de competiţii, raportul de transmisie fiind de 41/11. Suspensia faţă, dar şi cea spate sunt independente (ARO 10 are original pe spate punte rigidă), maşina fiind echipată cu arcuri elicoidale şi amortizoare cu gaz, cele din urmă fiind duble, pe fiecare roată. Tot ca o dovadă că maşină este un hibrid, frânele faţă/spate sunt pe disc de provenienţa Renault, iar pompă de frână cu dublu circuit asistată servo este produsă de cei de la Volvo. Ca la orice maşină de raliu care se respectă, frâna de mână este cu comandă hidraulică. Caroseria originală a fost modificată, adaptată pentru raliuri şi este echipată cu bandouri de protecţie construite special din materiale compozite pentru automobilele de raliu. Partea din spate este dotată cu o suprastructură alcătuită tot din materiale compozite, iar uşile laterale au fost modificate şi uşurate, geamurile normale fiind înlocuite cu unele din policarbonat. La aceste elemente se adaugă şi altele: centuri de siguranţă, scaune, rollbar, rezervor şi extinctoarele automate. Maşina a fost realizată în atelierele uzinei ARO în perioadă 2000- 2001.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sursa fotografie :http://www.aro4x4.net/ , http://rallyromimage.netfirms.com/ , Magureanu.iulian, http://www.ono41.ro/ , http://www.dtrn.ro/

Sursa informaţii : http://www.yuppy.ro/

Toţi cei care au date suplimentare ,fotografii sunt invitaţi să contribuie la dezvoltarea acestei pagini şi inclusiv a site-ului Făcut în România,puteţi trimite materiale la adresa cristi_eu_2007@yahoo.com sau comentaţi în partea de jos a paginii .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s