DAC 90-610

Posted: 07/03/2011 by Cristian Burac in Mecanica Mârşa
Etichete:, , , , , , ,

DAC 90-610 (AB 50) ,construită în 1978 ,este o autobasculantă folosită pentru transportul de pământ, minereuri şi diferite roci în cariere şi mine de suprafaţa.Este dotată cu un motor de 20 litri diesel Mercedes-Benz V6 615 CP (fabricat la fosta întreprindere 23 August din Bucureşti) şi cu transmisie hidraulică ( de la Hidromecanica Braşov) .Are patru trepte de viteză înainte și patru trepte de viteză înapoi și poate fi descărcată în mai puțin de 11 secunde.
,cu viteza maximă de 55 km/h. Greutatea proprie este de 46 180 kg ,împreună cu bena care permite o sarcină maximă de 50 000 kg ajunge la 96 180 kg.Lăţimea totală este de 4070 mm,lungimea de 9780 mm şi înălţimea de 4070 mm. Deasemenea în 1980 această autobasculantă a câştigat medalia de aur la Târgul internaţional de la Plovdiv.

Sursă informații: Revista Scanteia http://www.trucksplanet.com/ru/catalog/model.php?id=1454 http://post-industrial.blogspot.com/ Sursă fotografie : Revistele  Autoturism si Scanteia http://post-industrial.blogspot.com/ Toți cei care au date suplimentare despre acest model ,fotografii sunt invitați să contribuie la dezvoltarea acestei pagini și inclusiv a site-ului Făcut În România ,puteți trimite materiale la adresa facutinromania@yahoo.com  sau comentați în partea de jos a paginii .
Anunțuri
Comentarii
  1. nemotoujours spune:

    Motorul nu era Mercedes Benz ci Maybach!
    Licentele detinute de catre 23AugustFaur erau pe motoare Maybach de diferite puteri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s