Ford V8 Fordor Touring Sedan

Posted: 13/03/2011 by Cristian Burac in Ford
Etichete:, , ,

Uzina  FORD SAR Bucureşti livra automobilele Ford doar în versiunea limuzină în trei volume cu patru uşi (fordor touring sedan) echipate „Standard” şi „De Luxe”, vopsite intro singură culoare. Se putea opta pentru Washington Blue (albastru închis) şi Rubber Black (negru).

În prezent, în România mai există doar 2 modele V8 ce au ieşit pe poarta uzinei.

Motorul este un V8 la 90 grade cu supape laterale cu o capacitate cilindrică de 3.621 cmc, făcând parte din a treia generaţie de motoare V8 produse de Ford. Acesta are supapele în bloc şi furnizează o putere sporită de 85 CP la 3.800 rot/min ce ajungea la o viteză maximă de 135 km/h cu un consum mediu de 25 l /100 km.

Avea dimensiunile ,lungimea/lăţimea/înălţimea: 4720 mm x 1780 mm x 1780 mm , ampatament de 2845 şi masă proprie de 1300.

 

Varianta „De Luxe” beneficiază de un calandru nou inspirat din cel al modelului Mercury. Pentru a creşte aerodinamicitatea, Ford a adaptat la acest model o soluţie constructivă de avangardă la vremea aceea: farurile au fost încastrate în aripile din faţă, soluţie preluată de la Mercury, marca premium a concernului Ford.Mai beneficia de ştergător de parbriz şi pentru pasager, oglinzi retrovizoare exterioare, două lămpi de stop pe spate, cauciucuri cu bandă albă, radiou cu lămpi, tapiserie calitate superioară la interior, brichetă şi scrumieră.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s